طرز تهیه خمیر پیراشکی
طرز تهیه خمیر پیراشکی
پیراشکی از جمله خوراکیهایی هست که همه جوره میشه روش حساب کرد. هم به عنوان یک پیش غذای عالی برای مهمانیها و هم به عنوان یک عصرونه خوشمزه و یا حتی یک وعده اصلی خودمونی. در این مطلب از سایت علم سرا می خواهیم درباره نحوه و طرز تهیه خمیر پیراشکی گوشت و شیرین پفکی با بکینگ پودر و ماست و خمیر مایه در دسته آشپزی برای شما صحبت کنیم . در ادامه با ما همراه باشید .
مواد لازم برای طرز تهیه خمیر پیراشکی گوشت
۲ پیمانه آرد
یک سوم پیمانه آب
یک چهارم پیمانه روغن
۲ قاشق مربا خوری پودر خمیر مایه فوری
۱ عدد تخم مرغ
یک دوم قاشق چای خوری نمک
یک دوم قاشق چای خوری شکر
خمیر پیراشکی یک نوع خمیر است که با آن میتوان غذاهای مختلف و دسرهای خوشمزه درست کرد. این خمیر در کشورهای مختلف محبوبیت زیادی دارد و میتوان آن را به صورت خانگی تهیه کرد یا نمونه آماده آن را از سوپر مارکتها خریداری کرد. برای پختن آنها معمولا از آرد سرخ شده استفاده میشود . به کمک این خمیر پیراشکیهایی با مواد درونی متفاوت و شکلهای مختلف تهیه میکنند که از صبحانه گرفته تا یک میان وعده ساده و حتی شام میتوان از آنها استفاده کرد. داخل آنها میتوان مواد پیتزا ریخت و آن را به عنوان شام میل کرد میتوان این خمیر را شیرین کرد و بدون هیچ ماده اضافهای پخت و همینطور میتوان درون آن از کرمهای مخصوص پیراشکی استفاده کرده و از طعم لذیذ آن لذت برد.
خمیر پیراشکی با خمیر مایه فوری
آب ولرم را با شکر مخلوط کنید سپس خمیر مایه فوری را به مخلوط آب و شکر اضافه کنید و آنها را هم بزنید و کمی به آن زمان دهید تا خمیر مایه به عمل آید. به عمل آمدن خمیر مایه حدود ۱۰ دقیقه طول میکشد و خمیر مایه پف میکند.شکر به میزانی نیست که خمیر شما را شیرین کند اما آن را حذف نکنید زیرا برای به عمل آمدن خمیر مایه لازم است.
طرز تهیه خمیر پیراشکی شیرین
در مرحله بعد تخم مرغ را خوب هم بزنید تا سفیده و زرده آن خوب مخلوط شوند و به اصطلاح کاملا کف کنند سپس روغن را به آن اضافه کنید و باز هم بزنید.مخلوط خمیر مایه را به تخم مرغ و روغن اضافه کنید و با قاشق هم بزنید. (در این مرحله از همزن استفاده نکنید.)آرد و نمک را الک کنید سپس آن را کم کم به مخلوط خمیر مایه اضافه کنید و با حین اضافه کردن با قاشق هم بزنید.تا زمانی که مخلوط خود را بگیرد آرد و نمک را اضافه کنید و هر زمانی که خود را گرفت و جمع کرد از اضافه کردن آن دست بکشید حتی اگر کل مقدار آردتان مصرف نشده بود.
ورز دادن خمیر پیراشکی
بعد از این مرحله باید با دست وارد کار شوید و خمیر به دست آمده را با دست ورز دهید تا به یک خمیر نرم و لطیف برسید که به دست تمیزی که خمیری نباشد نچسبد. در صورتی که خمیرتان خیلی چسبناک بود میتوانید مقداری آرد به آن اضافه کنید.خمیر را داخل یک کاسه که کمی چرب کردهاید قرار دهید و روی آن را با پارچه بپوشانید.کاسهتان را برای مدت ۱ تا ۲ ساعت در جای نسبتا گرم قرار دهید تا خمیرتان پف کند و حجم آن تقریبا دو برابر شود.حدود یک چهارم از خمیر را جدا کنید و روی تخته قرار دهید و با وردنه آن را پهن کنید تا ضخامت آن به حدود ۲ میلیمتر برسد. برای اینکه خمیرتان به وردنه نچسبد روی آن کمی آرد بپاشید.
قالب زدن خمیر پیراشکی
با یک قالب دایرهای که سایز مورد نظر شما را دارد روی خمیر پهن شده قرار دهید و اضافههای آن را ببرید.خمیرهای بریده شده را روی کاغذ روغنی که سطح آن را آرد پاشی کردهاید قرار دهید.میتوانید خمیرهای آماده شده را همان زمان استفاده کنید و پیراشکیهای خود را آماده کنید یا میتوانید با همان کاغذ روغنی داخل کیسه فریزر بگذارید و داخل فریزر قرار دهید و در زمان لازم از آن استفاده کنید. فقط بعد از اینکه آنها را از فریزر خارج کردید به آن زمان دهید تا یخ آن آب شود.
- ۹۸/۰۳/۳۰