خواص سیب زمینی
خواص سیب زمینی
خواص سیب زمینی که از گیاهان غده ای و هم خانواده گوجه فرنگی، بادمجان و فلفل می باشد و یکی از مواد غذایی اصلی مورد استفاده در پخت و پز در سراسر نقاط جهان محسوب می شود.سیب زمینی با اینکه به خانواده سبزیجات تعلق دارد اما به دلیل کربوهیدرات فراوان از نظر غذایی بیشتر شبیه برنج، ماکارونی و نان می باشد.از جمله خواص سیب زمینی می توان به کاهش فشار خون و کلسترول، التهاب، درمان اسهال، تقویت استخوان ها، سلامت قلب و مغز اشاره کرد. سیب زمینی برای بدنسازی نیز بسیار مفید است.در این مطلب از سایت علم سرا می خواهیم درباره مضرات و خواص سیب زمینی خام و آب پز شیرین و قرمز و بنفش برای پوست صورت در دسته پزشکی و سلامت برای شما صحبت کنیم . در ادامه با ما همراه باشید .
سیب زمینی را همه دوست دارند. مخصوصاً به صورت سرخ کرده خلالی با سس قرمز و بعضی ها هم پنیر پیتزا به آن اضافه می کنند. اما حواستان باشد که در مصرف سیب زمینی زیاده روی نکنید. سیب زمینی یک خوراک پرمصرف در بین مردم است. همانگونه که سیب زمینی خواص فراوانی دارد برای بعضی از اشخاص با بیماری خاصی مضر است.
خواص سیب زمینی
سیب زمینی سرشار از بتاکاروتن (پیش ساز ویتامین آ) است که وقتی پخته میشود به آسانی جذب میشود.مهمترین ماده اصلی موجود در سیب زمینی نشاسته است که معمولاً ۹ تا ۲۵ درصد آن را تشکیل میدهد، از این رو برای تامین انرژی ماده مفیدی است. سیب زمینی در بین سبزیجات حاوی ویتامین ث بالایی است و برای تامین ویتامین ث مورد نیاز برای جلوگیری از خونریزی لثه مفید است، ولی نکته بسیار مهم این است که در اثر ماندن در انبار و پخت نامناسب مقدار زیادی از ویتامین ث آن به هدر میرود.سیب زمینی حاوی مقدار زیادی ویتامین ب۶ است. یک فنجان سیب زمینی پخته ۲۱ درصد ب۶ مورد نیاز روزانه شما را تامین میکند.
مواد معدنی و ترکیبات سیب زمینی
سیب زمینی مهمتر از هر چیز منبع نشاسته (کربوهیدرات) و همچنین مقداری مواد معدنی مانند پتاسیم و کلسیم است.سیب زمینی علاوه بر ویتامین ث حاوی مواد مفید دیگری مثل پتاسیم، فسفر، آهن و منیزیم است.سیب زمینی بهعلت داشتن ویتامین C زیاد برای مقابله با بیماری اسکوربیت بهکار میرود.سیب زمینی دارای آنزیم مهارکننده میباشد. بنابراین ضد سرطان و ضد ویروس است مخصوصاً سیب زمینی در این مورد از شیر یا سویا قویتر است.
پوست سیب زمینی
پوست سیب زمینی مانند پوست میوهها و سبزیجات دارای ماده آنتی اکسیدان است بنابراین از پیر شدن سلولها و نیز از بوجود آمدن سلولهای سرطانی جلوگیری میکند. سیب زمینی بهترین دارو برای آنهائی است که بدنشان اسیدی است و اینگونه اشخاص باید سیب زمینی را با پوست و با بخار پخته و بخورند زیرا سیب زمینی آب پز و سرخ شده برعکس سیب زمینی با بخار پخته شده تولید اسید در بدن میکند.
- ۹۸/۰۲/۱۰